Koruyucu Hekimlik
Hastalıklarla baş etmenin en kolay ve ucuz yolu, hastalığa yakalanmadan önce gerekli önlemlerin alınmasıdır. Bu alanda yapılan çalışmalara koruyucu hekimlik çalışmaları denilmektedir.
Koruyucu hekimlik; Petinizdeki hastalığın nasıl başladığı ya da diğer hayvanları nasıl hasta ettiğine göre koruma mekanizması geliştirilerek, bilinen veya yeni yöntemlerle epidemiyoloji bilimi çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Koruyucu hekimliğin temel enstrümanı olan epidemiyoloji; bir hastalık veya tehlikenin nedenlerinin, bağlantılı olduğu durumların etkilediği birey veya çevre koşullarının tanımlamasını, dağılımını, sıklığını inceleyen bilim dalıdır.
Koruyucu Hekimlik Uygulamaları, petinizin hastalığının diğer hayvanlara bulaşmasında veya toplumda hangi aşamada olursa olsun ilerlemesinin (progresyon) durdurulmasını amaçlar. Koruyucu Hekimlik çalışmalarımızı aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:
- Duyarlı hayvanların düzenli olarak aşılanması
- Hayvanlarımızın uygun şekilde beslenmesinin sağlanması
- Periyodik muayene ve genel taramalar
- Kronik hastalıkların takibatı
- Doğum öncesi ve sonrası takip
- 3 yaş üstü hayvanlarda özel takip programlarının uygulanması
Genel Muayene
Kliniğimizde kedi köpek başta olmak üzere, evcil ve yırtıcı kuşların, sağlık sorununu gidermek ve ileride ciddi sorunlara yol açacak hastalıkların erken teşhisini yapabilmek için alanında uzman veteriner hekim tarafından dostlarımızın genel muayenesi yapılmaktadır.
Yoğun Bakım
Kliniğimizde ameliyat sonrası anesteziden uyanan hastalarımız, kritik ve özel bakım gerektiren durumlarda olan hastalarımız, solunum yolu rahatsızlıkları olan ve oksijen ve/veya nebulizasyonla özel ilaç alması gereken hastalarımızın yanı sıra, yeni doğan yavru bakımında optimum ortam sağlamakta küvöz amacıyla minik hastalarımız ile özenle ilgilenmekteyiz.
Aşı Uygulama
Aşılanacak hayvan en az 6-7 haftalık olmalıdır. Hayvanlar parazitlerden arındırılmış olmalıdır. Vucut sıcaklıkları normal (38,5 – 39,5 °C) olmalıdır. Nabız sayısı köpeklerde 90 – 110 /dk. , kedilerde 110 – 130 /dk. sınırları içinde olmalıdır. Solunum sayısı 15 – 30 dak. sınırları içinde olmalıdır. Aşılanacak hayvan stres oluşturacak etkenlerden uzak tutulmalıdır. Hayvana en az 1 hafta öncesinde kortikostreoid türü ilaçlardan yapılmamış olmalıdır.
1
Hayvan Sağlığı
Sağlıklı Hayvanlar, Sağlıklı Toplum2
Hayvan Refahı
Huzurlu Hayvanlar, Huzurlu Toplum3
Hayvan Hakları
Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir.